romantisch woonstijl

Woonstijl landelijk/ romantisch 

De woonstijl landelijk/ romantisch wordt vaak herkend aan de natuurlijke elementen en het knusse, maar ook nostalgische gevoel dat je ervan krijgt. De woonstijl is niet voor niets een van de populairste stijlen in Nederland. 

Hoe creëer je een landelijk/ romantisch interieur? 

Natuurlijke elementen zijn erg belangrijk wanneer je voor een landelijk/ romantisch interieur kiest. Rustige kleuren en natuurlijke materialen zorgen ervoor dat het interieur een huiselijk gevoel krijgt. Het interieur hoort warm en knus te zijn waar veel aandacht gegeven wordt aan de gezelligheid met een vleugje romantiek. In het landelijke interieur zijn veel robuuste meubels en decoratie oorspronkelijk uit boerderijen terug te vinden. Deze artikelen zorgen voor een zachte warme sfeer met een klassieke touch. 

Materiaalgebruik 

In een landelijk/ romantisch interieur zijn robuuste materialen een must! Denk bijvoorbeeld aan authentieke houten eettafels en robuuste kasten. Wol, hout en rotan zijn de meest voorkomende materialen in deze woonstijl, maar ook textiel zoals linnen en katoen zijn materialen die veel gebruikt worden. Kussen, plaids, tafellinnen en schapenvachten zijn voorbeelden van artikelen die veel terugkomen in dit interieur. Om het warme gevoel naar binnen te halen decoreer jij je interieur met rotan woonaccessoires, zoals manden en dienbladen. Ook zijn gecapitonneerde banken erg populair. Geef deze een opvallende plek in je interieur en gebruik kaarsen en kussens van zachte, warme materialen als finishing touch. 

Kleurgebruik 

In deze woonstijl is het populair om zand en aarde tinten te combineren met natuurlijke kleuren. Wit, beige, taupe en warm grijs zijn de kleuren die de basis vormen van deze stijl en worden vaak uitgevoerd in een matte finish. 

Doelgroep 

Deze woonstijl spreekt mensen aan die van de natuur, gezelligheid en romantiek houden. Een prettige sfeer tijdens het winkelen is waar de doelgroep van houdt. Inspiratie halen ze voornamelijk uit tv-programma’s en woontijdschriften. De voorkeur van deze klantgroep ligt bij een mooi harmonisch gepresenteerd aanbod en rijk gedecoreerde kasten. Mensen die de voorkeur geven aan het landelijke/ romantische interieur zijn gevoelig voor ambacht en aspecten uit het verleden die een nostalgisch gevoel geven. 

Ontdek het assortiment
landelijk / romantisch

Meld je nu aan als klant en ontdek het brede aanbod en vele inkoopvoordelen in de cash & carry centra van TICA Trends & Trade!