TICA LAB events

Workshops & lezingen

Doe kennis op bij TICA

Wil jij branchegenoten ontmoeten, nieuwe kennis opdoen en jouw onderneming naar een hoger niveau tillen? TICA organiseert het hele jaar door inspiratievolle workshops en lezingen voor TICA-members en exposanten.

Tijdens deze evenementen delen experts uit het vak waardevolle kennis en bieden zij handvatten om jouw onderneming nog succesvoller te maken. In 2024 staan er verschillende edities op planning. Bekijk de evenementenkalender en meld je aan!

  • Netwerken

    Ontmoet professionals uit jouw vakgebied en breid jouw eigen netwerk uit.

  • Kennisdeling

    Gebruik waardevolle kennis van experts en branchegenoten om alles uit jouw onderneming te halen.

  • Interactief

    Krijg antwoord op al jouw vragen en gebruik deze informatie direct in de praktijk.

Aankomende workshops en lezingen

TICA LAB workshop Cadeau inpakken

Workshop | Cadeau inpakken

Wil je jouw klanten verrassen met mooie ingepakte cadeaus die makkelijk en snel toepasbaar zijn? In deze workshop leer je álles wat betreft het inpakken van eyecatcher cadeaus om je klanttevredenheid te verhogen.

Datum: 21 & 28 oktober 2024

Locatie: TICA Aalsmeer & TICA Concept Store Venlo

Taal: Nederlands (vragen kunnen ook beantwoord worden in het Engels of Duits)

De Mannen Van Delft

Lezing | Online Marketing

Benieuwd hoe jij jouw bedrijf ook online beter zichtbaar maakt? Dan mag je de Online marketing-sessie van De Mannen van Delft niet missen! Ontdek welke tips & tricks jouw bedrijf helpen een groter publiek te bereiken. Leer hoe je jouw online aanwezigheid kunt optimaliseren om beter gevonden te worden en meer succes te boeken.

Datum:  4 & 11 november 2024

Locatie: TICA Aalsmeer & TICA Concept Store Venlo

Taal: Nederlands

Lezing | Hospitality design

In deze lezing, gegeven door een professionele interieurdesigner, leer jij alles over het creëren van een high profile interieur voor jouw restaurant of hotel om nóg meer klanten aan te trekken en een betere omzet te maken.

Datum: 18 & 25 november 2024

Locatie: TICA Aalsmeer & TICA Concept Store Venlo

Taal: Nederlands

Geslaagde voorgaande edities

Lezing | Seen in Milan 2024

In deze geslaagde editie onthulden TICA-stylisten Imke en Marloes dé trends op het gebied van interieurdesign, die zij gespot hebben op designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Dankzij deze inspiratievolle lezing zijn de deelnemende TICA-members volledig op de hoogte van welke trends en ontwikkelingen zij kunnen verwachten en hoe ze hierop kunnen inspelen in hun bedrijf.

Lezing | Ondernemen in de retailbranche 2024

In deze lezing vertelde TICA-directeur Rogier Uivel welke ontwikkelingen er binnen de retailbranche spelen en hoe jij hier als bedrijf op in kunt spelen. Deze eerste editie bleek een succes en TICA-members en exposanten gingen met handige tips en tricks de deur uit. Ben je er de volgende editie ook bij?

Bekijk hoe TICA-members onze evenementen ervaren

Annemieke van Duijn

Annemieke van Duijn – Eigenaresse MA’s Atelier Conceptstore

TICA-member

“We hebben onlangs een interessante lezing bij TICA gevolgd. Fijn dit te kunnen combineren met onze inkopen én om gelijkgestemden te ontmoeten. Als ondernemer heb je af en toe een klankbord nodig, moet je uit je bubbel stappen, je laten inspireren en horen wat er in de markt speelt.”

Esmee Kroezen – Eigenaresse Esmee Idee

TICA-member

“Omdat ik niet naar Milaan ben geweest heb ik de lezing Seen in Milan bijgewoond. Wat een inspirerende lezing! Het geheel was verzorgd met heerlijke hapjes en drankjes en het was een goed moment om te netwerken met collega-ondernemers. Daarna heb ik meteen inkopen gedaan, waardoor het naast inspirerend ook nog eens praktisch was.”