scandinavisch wonen

Woonstijl Scandinavisch/ mix & match  

De woonstijl Scandinavisch/ mix & match is te herkennen aan de lichte kleuren, strakke lijnen en het gebruik van natuurlijke materialen. Scandinavisch wonen is vrolijk, ongedwongen, creatief en gastvrij. 

Hoe creëer je de woonstijl Scandinavisch/ mix & match 

De kunst van het weglaten is waar de woonstijl om draait. Less is more! Dit is de ideale woonstijl om het huis groter te laten ogen. Het interieur straalt rust, eenvoud en functionaliteit uit. Dit is met name terug te zien in Scandinavische meubels. Deze zijn minimalistisch, functioneel en van goede kwaliteit. Opvallend in het interieur zijn de meubels met slanke poten die het geheel ruimtelijke houden. De woonstijl zorgt voor een oase van rust in het interieur. 

Materiaalgebruik 

In Scandinavië is de natuur heel belangrijk en dit zie je dan ook terug in deze woonstijl. Lichte hout kleuren worden veel toegepast zowel in meubels als, vloeren en accessoires. Het interieur oogt vrij basic en licht, maar door het gebruik van zachte materialen wordt er een warme sfeer terug gebracht in het interieur. Tegenwoordig is het populair de Scandinavische stijl te mixen met verschillende stijlen, items en texturen. Mix & match en laat jouw eigen stijl zien! 

Kleurgebruik  

Wit en lichte kleuren zijn voornamelijk veel terug te zien in het interieur. Omdat de zon in Scandinavië vroeg ondergaat is het daar belangrijk om lichte kleuren in huis te halen. Kies je voor een klassiek Scandinavisch interieur? Zorg er dan voor dat je slechts een of twee accentkleuren toevoegt. Ga je voor een mix & matchinterieur met Scandinavische invloeden? Voeg dan vooral pasteltinten toe zoals groen, blauw of roze. Maak het persoonlijk met harmonieuze kleurencombinaties en vrolijke dessins. 

Doelgroep 

Besteed jij veel aandacht aan je interieur? Dan is Scandinavisch wonen ideaal voor jou! Producten op kleur presenteren spreekt de doelgroep van deze woonstijl aan. Ook wisselt de doelgroep van sfeer door middel van kleine aanpassingen in het interieur zoals nieuwe kussens op de bank, of bijpassende kaarsen. De doelgroep wordt met name geïnspireerd door Woonmagazines. 

Ontdek het assortiment
Scandinavisch / Mix & Match

Meld je nu aan als klant en ontdek het brede aanbod en vele inkoopvoordelen in de cash & carry centra van TICA Trends & Trade!