stoer interieur

Woonstijl stoer/ industrieel 

De woonstijl stoer/ industrieel staat bekend om zijn stoere karakter en het toepassen van ruige materialen. Kenmerkend aan een industrieel interieur is de unfinished look met veel open ruimte, meubels met een vintage uitstraling en industriële aspecten.   

Een stoer industrieel interieur creëren  

Wil jij jouw interieur een stoer en/ of industriële uitstraling geven? Begin dan met het open en overzichtelijk houden van de ruimte. Door het zichtbaar laten van bakstenen, steigerbuizen, metaal en beton creëer je een unfinished uitstraling die aansluit op de woonstijl. Vervolgens ga je de ruimte opvullen met een paar gave eyecatchers. Vergeet niet om gebruik te maken van stoere materialen. 

Stoere materialen  

De woonstijl stoer/ industrieel laat veel robuuste items en onafgewerkte materialen zien. Denk hierbij aan staal, beton, steen en onbewerkt hout. De materialen zijn vooral terug te vinden in vintage uitziende meubels, industriële lampen en stoere woonaccessoires. Meubels binnen de woonstijl stoer/ industrieel hebben karakter, zijn veelvuldig gebruikt en hebben een geschiedenis. Dit mag duidelijk naar voren komen. 

Kleurgebruik 

Een industrieel interieur wordt vaak gekenmerkt als allesbehalve kleurrijk. Het materiaalgebruik bepaalt het kleurbeeld. Veel terugkomende kleuren binnen de woonstijl zijn zwart, grijs en bruin. Door de kleuren te combineren met warme aardetinten zoals (cognac) bruin en legergroen voorkom je dat het interieur een kille look en feel krijgt. Het gebruik van grafische details zoals letters en dessins is populair binnen deze woonstijl. 

Doelgroep 

Mensen die de wens hebben om in een oud fabriekspand, school of ander industrieel pand te wonen kiezen vaak voor de woonstijl stoer/ industrieel. De sfeer die met de woonstijl gecreëerd wordt kan vergeleken worden met de stijl van een New Yorkse loft. Wat de doelgroep hierbij belangrijk vindt is het stoere karakter en de open ruimtes waar de industriële eyecatchers gepresenteerd worden. 

Ontdek het assortiment
stoer / industrieel

Meld je nu aan als klant en ontdek het brede aanbod en vele inkoopvoordelen in de cash & carry centra van TICA Trends & Trade!