Woonstijl Landelijk Romantisch

De woonstijl landelijk/romantisch wordt vaak herkend aan de natuurlijke elementen en het knusse en nostalgische gevoel dat je ervan krijgt. Het is dan ook niet voor niets één van de populairste woonstijlen in Nederland! Benieuwd of deze stijl bij je past? Zó geef je je interieur die fijne, landelijke uitstraling. 

Materiaalgebruik 

In een landelijk interieur zijn pure materialen de basis. Wol, onbehandeld hout en rotan worden veel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan authentieke houten eettafels en robuuste kasten. Maar ook textiel zoals linnen en katoen zie je veel terugkomen. Kussen, plaids, tafellinnen en schapenvachten zijn accessoires die goed passen bij de zachte, romantische uitstraling. 

Om het warme, sfeervolle gevoel naar binnen te halen decoreer jij je interieur met rotan woonaccessoires, zoals manden en dienbladen. Ook zijn gecapitonneerde banken erg populair. Geef deze een opvallende plek in je interieur en gebruik kaarsen en kussens van zachte, warme materialen als finishing touch. 

 

Kleurgebruik 

In deze woonstijl is het populair om zand en aardetinten te combineren met natuurlijke kleuren. Wit, beige, taupe en warm grijs zijn de kleuren die de basis vormen van deze stijl en worden vaak uitgevoerd in een matte finish. 

Hoe creëer je een landelijk/romantisch interieur? 

In de landelijke woonstijl voeren pure items en materialen de boventoon. Rustige kleuren en natuurlijke materialen zorgen ervoor dat het interieur een huiselijk en warm gevoel krijgt. Zó breng je die gezelligheid met een vleugje romantiek in huis!

In het landelijke interieur zijn veel robuuste meubels en decoratie terug te vinden. Deze artikelen zorgen voor een zachte, warme sfeer met een klassieke touch. Op zoek naar meubels of accessoires met een landelijke romantische stijl? Bekijk dan het ruime aanbod van TICA Trends & Trade in één van onze cash & carry’s of 24/7 online!

 

Bij wie past deze woonstijl?

Deze woonstijl spreekt mensen aan die van de natuur, gezelligheid en romantiek houden. Een prettige sfeer tijdens het winkelen is waar deze doelgroep dól op is! Inspiratie halen zij voornamelijk uit interieurprogramma’s en woonmagazines. Deze klantgroep geeft de voorkeur aan een mooi en harmonisch gepresenteerd aanbod en rijk gedecoreerde kasten. 

Mensen die de voorkeur geven aan het landelijke/romantische interieur zijn daarnaast gevoelig voor ambacht en aspecten uit het verleden die een nostalgisch gevoel met zich meebrengen.