Woonstijl Stoer Industrieel

De woonstijl stoer/industrieel is niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieurbeeld. Deze woonstijl staat bekend om zijn robuuste karakter en het gebruik van ruige materialen. Kenmerkend is de typische “unfinished look” gecombineerd met veel open ruimtes, meubels met een vintage uitstraling en industriële aspecten. Zó haal je een industrieel interieur in huis!

Kleurgebruik

Deze woonstijl is niet geschikt voor de liefhebbers van kleur, want een industrieel interieur wordt vaak gezien als allesbehalve kleurrijk. Het materiaalgebruik bepaalt het kleurbeeld en veel terugkomende kleuren binnen de woonstijl zijn dan ook zwart, grijs en bruin. 

Door de kleuren te combineren met warme aardetinten zoals cognac bruin en legergroen voorkom je dat het interieur een kille look-and-feel krijgt. Daarnaast is het gebruik van grafische details zoals letters en dessins ook erg populair binnen deze woonstijl! 

 

Materialen

De woonstijl stoer/industrieel laat veel robuuste items en onafgewerkte materialen zien. Denk hierbij aan staal, beton, steen en onbewerkt hout. De materialen zijn vooral terug te vinden in meubels met een vintage-look, industriële lampen en stoere woonaccessoires. Meubels binnen de woonstijl stoer/industrieel hebben karakter, zijn veelvuldig gebruikt en hebben een geschiedenis. Dit mag duidelijk naar voren komen!

 

Hoe creëer je de woonstijl stoer/industrieel? 

Wil jij jouw interieur een stoere, industriële uitstraling geven? Houd de ruimte dan open en overzichtelijk. Door het zichtbaar laten van bakstenen, steigerbuizen, metaal en beton creëer je een unfinished uitstraling die perfect past bij een industrieel interieur. Vervolgens vul je de ruimte met een aantal gave eyecatchers. Vergeet niet om hierbij gebruik te maken van stoere, robuuste materialen! Op zoek naar meubels en accessoires met een industriële stijl? Bekijk dan het ruime aanbod van TICA Trends & Trade in één van onze cash & carry’s of 24/7 online!

 

Bij wie past deze woonstijl?

Mensen die de wens hebben om in een oud fabriekspand, school of ander industrieel pand te wonen kiezen vaak voor de woonstijl stoer/industrieel. De sfeer die met deze woonstijl gecreëerd wordt kan vergeleken worden met de stijl van een New Yorkse loft. Wat de doelgroep hierbij belangrijk vindt is het stoere karakter en de open ruimtes waar de industriële eyecatchers centraal staan.