Woonstijl Scandinavisch mix & match

De woonstijl Scandinavisch mix & match is te herkennen aan de lichte kleuren, strakke lijnen en het gebruik van natuurlijke materialen. Scandinavisch wonen is vrolijk, ongedwongen, creatief en gastvrij. Hoe creëer je het? En voor wie is deze stijl geschikt? Wij leggen het aan je uit.

Hoe creëer je de woonstijl Scandinavisch mix & match

De kunst van het weglaten, dát is waar deze woonstijl om draait. Het interieur straalt rust, eenvoud en functionaliteit uit. Dit is met name terug te zien in Scandinavische meubels. Deze zijn minimalistisch, functioneel en van goede kwaliteit. 

Opvallend in het interieur zijn de meubels met slanke poten die het geheel ruimtelijke houden. Hierdoor is het de ideale woonstijl om het huis groter te laten ogen. Op zoek naar meubels en accessoires die passen bij een Scandinavisch interieur? Bekijk dan het ruime aanbod van TICA Trends & Trade in één van onze cash & carry’s of 24/7 online!

 

Materiaalgebruik

In Scandinavië staat de natuur centraal en dit zien we dan ook terug in deze woonstijl. Lichte houttinten worden veel toegepast in meubels, vloeren en accessoires. Het interieur oogt vrij basic, maar door het gebruik van zachte materialen wordt er een warme sfeer in het interieur gebracht. 

Tegenwoordig is het populair om de Scandinavische stijl te mixen met verschillende stijlen, items en texturen. Mix en match en laat jouw eigen stijl zien. Onthoud wel, less is more!

 

Kleurgebruik

Witte en lichte kleuren zijn voornamelijk terug te zien in dit interieur. Dit is te verklaren doordat de zon in Scandinavië vroeg ondergaat en het daarom belangrijk is lichte tinten in huis te halen. Kies je voor een klassiek Scandinavisch interieur? Zorg er dan voor dat je slechts een of twee accentkleuren toevoegt. 

Ga je voor een mix & match interieur met Scandinavische invloeden? Voeg dan vooral pasteltinten toe zoals groen, blauw of roze! Maak het geheel vervolgens persoonlijk met harmonieuze kleurencombinaties en vrolijke dessins.

 

Bij wie past deze woonstijl?

Besteed jij veel aandacht aan je interieur? In dát geval is Scandinavisch wonen ideaal voor jou! Producten op kleur presenteren spreekt de doelgroep van deze woonstijl aan, die zich graag laat inspireren door woonmagazines en websites. Ook verandert de doelgroep regelmatig de sfeer in huis door accessoires te veranderen, denk aan nieuwe sierkussens op de bank of bijpassende kaarsen.