Zo creëer je een Feng Shui (winkel)interieur  


Onze stylisten nemen je mee in hun wereld en geven jou 7 tips om je (winkel) interieur in te richten volgens de tijdloze principes van Feng Shui 

Je kent het vast wel, dat ene huis waar je binnenliep en meteen op je gemak was. Grote kans dat dit te maken had met Feng Shuieen eeuwen oude leer die zorgt voor een goede energiebalans. Door negatieve invloeden om te zetten naar positieve energie creëer je een oase aan rust. Wij geven je een aantal tips om je (winkel)interieur Feng Shui proof te maken.  

+ een warm welkom 

Een positieve energie in je interieur begint bij de voordeur. De hal is over het algemeen een ruimte waar veel troep ligt; jassen, schoenen, tassen, sleutels… zorg dat alles een plaats heeft en de hal er opgeruimd en georganiseerd uitziet. Goede verlichting en een vriendelijk klinkende deurbel kunnen een groot verschil maken hoe iemand anders, maar ook jij, binnenkomt in je huis. 

+ een rustig kleurenpallet 

Een rustige, natuurlijke kleur vormt de basis van een Feng Shui interieur. Vooral in de woonkamer is dit belangrijk, dit is namelijk al snel de onrustigste kamer van het huis. Houd alles in balans door gebruik te maken van warme, aardse tonen. Wil je toch wat meer pit in je interieur? Voeg een accentkleur toe met een aardse ondertoon zoals rood. 

+ zachtaardig 

Organische vormen zorgen voor rust en structuur in je interieur. Door dit te combineren met kussens en zachte, teddy stoffen geef je het geheel een warme touch en ontstaat er een positieve sfeer.  

+ spiegels 

Geen enkel licht maakt ons zo gelukkig als daglicht. Door het gebruik van spiegels haal je op een eenvoudige manier meer licht in huis en zorg je dat de ruimte optisch groter lijkt. Ga wel bewust om met spiegels, ze verdubbelen namelijk alles wat je ziet. Plaats ze tegenover een mooie bos bloemen of dat hoekje in je woonkamer waar je zo dol op bentLet op! Gebruik een spiegel niet in een rommelige kamer, dit verdubbeld namelijk de chaos. 

+ netjes opgeborgen 

Open kasten en wandplanken maken een ruimte al snel rommelig en druk. Berg zoveel mogelijk op in dichte kasten of leg het uit het zicht. Zorg er ook voor dat je je spullen organiseert. Door bijvoorbeeld je sleutels op een vaste plek te leggen weet je ze altijd te vinden en ben je onbewust rustiger in je hoofd.  

+ planten als wondermiddel 

Planten zijn een wondermiddel voor ons interieur. Ze zuiveren de lucht, hebben een positieve invloed op de luchtvochtigheid en zorgen voor zuurstof. Kies bij een Feng Shui interieur voor bloemen en planten met ronde vormen en verwijder dode bladeren regelmatig.  

+ een Feng Shui winkelinterieur 

Wist je dat je winkelinrichting een grote invloed heeft op het koopgedrag van je klanten? Door voor een Feng Shui winkelinterieur te kiezen creëer je een harmonieuze omgeving die aanzet tot kopen. Zorg ervoor dat je klanten bij binnenkomst een overzicht hebben van de volledige winkel, hierdoor worden ze de winkel binnengetrokken. Door te kiezen voor natuurlijke elementen houd je de positieve energie in je winkel langer vast.  

Wanneer je je meer gaat verdiepen in de principes van Feng Shui, zal je er achter komen dat dit een lange lijst met ‘regels met zich meebrengtRaak niet overrompelt en begin klein. Met een paar kleine aanpassingen kan je jouw interieur al Feng Shui proof maken en zal de positiviteit je toestromen.  

Meer Feng Shui ontdekken? Bekijk de voorjaarstrend van 2021 of bezoek onze vestigingen en laat je verassen door de prachtige collecties van onze exposanten.