Recap Seen in Milan 2024

Na een aantal inspirerende dagen in Milaan bij de Salone del Mobile, zijn onze stylisten Imke en Marloes vol enthousiasme teruggekeerd. Tijdens deze zesdaagse Designweek verkende het duo de stad om de nieuwste trends en hoogtepunten te ontdekken. Met Milaan als epicentrum van interieurdesign, werden ze verrast door de creatieve energie en innovatieve presentaties die er te bewonderen waren. Benieuwd naar de hoogtepunten? Imke en Marloes onthullen dé trends op het gebied van interieurdesign!

Sporty Neon

De “Sporty Neon” trend combineert de sportieve energie met de rust van minimalisme. Het gebruik van strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen met  subtiele neonaccenten zorgen voor een speels contrast. Voeg een extra vleugje glans toe voor een dynamische uitstraling. Met “Sporty Neon” breng je de kracht van sport in perfecte harmonie met een kalme leefruimte. Het is een gedurfde trend die leeft en dynamiek brengt in elk interieur.

EarthCraft Elegance

Ontdek de “EarthCraft Elegance” trend: een viering van ambachtelijke creativiteit en duurzaamheid. Met een focus op recyclen en groen leven, brengt deze stijl de schoonheid van de natuur naar binnen met botanische accenten. Handgemaakte elementen voegen een uniek karakter toe aan je interieur, terwijl een down-to-earth benadering zorgt voor een gevoel van rust en eenvoud. Laat je inspireren door de kracht van ambacht en de natuurlijke schoonheid van een groen interieur met deze trend. 

Modern Grandeur

Luxe en verfijning komen samen in de nieuwste trend “Modern Grandeur”. Gehamerd glas voegt een subtiele textuur toe aan strakke en eigentijdse ruimtes, terwijl marmer een vleugje elegantie en tijdloze schoonheid brengt. Donker hout en notenaccenten zorgen voor warmte en diepte, waardoor een sfeer van ingetogen luxe ontstaat. Deze trend belooft een perfecte balans tussen moderniteit en tijdloze klasse, waarbij elk detail bijdraagt aan een weelderige en verfijnde leefruimte.

Cosmic Voyage

Verken de kosmische diepten van de “Cosmic Voyage” trend, waar ruimte en spiritualiteit elkaar ontmoeten. Laat je interieur stralen met een galactische stijl, geïnspireerd door het universum zelf. Gebruik glanzende metallic accenten en diepe nachtblauwe tinten om je ruimte te transformeren in een waar paradijs. Ontdek een universum van mogelijkheden met deze nieuwe trend. 

Playful Precision

“Playful Precision” brengt humor en speelsheid in een kleurrijk en toch gestructureerd geheel. Met gedurfde geometrische vormen en een speelse benadering van zwart-wit contrast creëer je een levendig en dynamisch interieur. Laat je ruimte stralen met een sprankelende mix van kleuren en vormen die elke dag een glimlach op je gezicht toveren. Met de “Playful Precision” trend gaan plezier en stijl hand in hand!

Celestial Haven

Ontdek de trend “Celestial haven”, waar hemelse elementen en zoete dromen samenkomen in een oase van rust en ruimte. Met marmeren accenten en elegante silhouetten creëer je een kalme en verfijnde sfeer in je interieur. Laat je omgeving baden in een serene gloed, terwijl je geniet van de rustgevende ambiance die deze trend met zich meebrengt. 

Ontdek het assortiment van TICA

Ben jij geïnspireerd geraakt door het zien van deze trends en klaar om jouw volgende interieurproject aan te pakken? Bij TICA vind je alles wat je nodig hebt om de nieuwste trends in jouw interieur te integreren. Bezoek één van onze vestigingen en laat je inspireren door het uitgebreide assortiment van TICA!