Tuintrend blog | TICA Trends & Trade

Is jouw terras al klaar voor de zomer?


Het voorjaar is weer in volle gang, tijd om te genieten van de zon en het buitenleven. Is jouw terras al zomer-proof? Verhoog de bezettingsgraad en trek meer gasten aan door te investeren in de perfecte meubels en decoratie. Bij TICA ben je aan het juiste adres voor de nieuwste trends en bijpassende producten. Bekijk ons uitgebreide assortiment en creëer een sfeervol terras waar jouw gasten niet weg te slaan zijn. Mis deze kans niet en bezoek ons vandaag nog!

Duurzame tuinmeubelen

Duurzame tuinmeubelen zijn de laatste jaren erg populair, ook in 2023 blijft deze trend zich voortzetten. De keuze voor teakhout en bamboe tuinmeubelen is dan ook een uitstekende optie voor ondernemers die hun impact op het milieu willen verminderen. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar ook bestand tegen de verschillende weersomstandigheden, waardoor ze een slimme keuze zijn als je wilt investeren in langdurige en hoogwaardige buitenmeubels.

Tuindecoratie 

Naast duurzame tuinmeubelen is het toevoegen van tuindecoratie en buitenverlichting een effectieve manier om sfeer aan de buitenruimte te geven. Deze zomer zien we vooral de Scandinavische en Japandi stijlen; deze stijlen benadrukken de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Door het plaatsen van vazen, potten en planten op tafels en andere oppervlakken, kun je de uitstraling van het terras verbeteren en een gastvrije en ontspannende sfeer creëren. Bovendien kunnen kussens en plaids de buitenmeubelen nog ‘cozier’ maken waardoor het terras een oase van rust wordt.

Buitenverlichting 

Het toevoegen van buitenverlichting is een essentiële stap als je de buitenruimte ook wil gebruiken tijdens de avonduren. Door het ophangen van verschillende buitenverlichting, zoals lichtslingers, wandlampen of de zogenaamde ballonlampen, die een echte eyecatcher kunnen zijn, kan er een gezellige en uitnodigende sfeer worden gecreëerd. Grote kans dat jouw gasten langer blijven zitten én nog een extra flesje rosé bijbestellen.

Ontdek het tuinassortiment van TICA 

Wil jij het terras van jouw restaurant summer proof maken? Nieuwe meubels inkopen om zoveel mogelijk terrasplekken te creëren of de laatste hand slaan aan sfeer makende tuindecoratie? Ontdek ons ruime assortiment aan buitenmeubels, verlichting, parasols en schommelstoelen in onze 3 vestigingen.