Begin bij de basis
Als horecaondernemer, winkeleigenaar of projectinrichter is het essentieel om regelmatig een grondige opruimronde te houden in je restaurant of winkel. Overweeg bijvoorbeeld om de looproute om te gooien, waardoor je nieuwe en uitnodigende zitjes kunt creëren. Of maak een ruimte vrij in je winkel om bepaalde producten in de spotlight te zetten. Hiermee geef je je gasten een frisse ervaring, maximaliseer je ruimte en kun je nieuwe producten op een aantrekkelijke manier aan je klanten presenteren.
Kies voor multifunctionele meubels
Een minimalistische inrichting draait niet alleen om het verminderen van de hoeveelheid spullen in een ruimte, maar vooral om het slim benutten van wat je hebt. Kies daarom voor meubels die meerdere functies hebben, zoals een opklapbare salontafel waardoor je grotere zitplekken kunt creëren als dat nodig is en ruimte bespaart als het niet nodig is. Investeer in opbergoplossingen zoals manden, bakken en planken om je spullen netjes op te bergen en ruimte te maximaliseren. Gebruik verticale ruimte door de hoogte in te werken met bijvoorbeeld een hoge boekenkast. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en creëer je met deze minimalistische interieurstijl een gevoel van ruimtelijkheid.
Omarm eenvoud
Houd bij het inrichten van de ruimte vast aan de basisprincipes van minimalisme: less is more. Kies voor neutrale kleuren, strakke lijnen en werk met natuurlijke decoratie. Een heerlijke interieurparfum die de ruimte vult is een subtiele, maar effectieve manier om een rustgevende en harmonieuze sfeer te creëren. Kies voor geuren die passen bij de esthetiek, zoals frisse citrusnoten die energie toevoegen in jouw winkel of aardse houdgeuren die passen bij de gezellige sfeer in jouw restaurant of bar.