Hospitality Design

Door Ingrid van der Veen

We spraken met Ingrid van der Veen, oprichter van Top-Notch Hospitality Interiors. Met haar unieke kijk op design weet ze niet alleen hotels en restaurants naar een hoger niveau te tillen, maar zet ze ook trends in de wereld van interieurontwerp. Tijdens haar lezing bij TICA deelt ze haar inzichten over hospitality design en hoe je succes kunt behalen in de interieurwereld.

In gesprek met Ingrid van der Veen

Ingrid van der Veen studeerde architectonische vormgeving aan de kunstacademie en volgde een scenografieopleiding in Newcastle. Ze heeft jarenlang gewerkt in verschillende ontwerpdisciplines zoals tentoonstellingsontwerpen voor musea, festivalstyling en als artdirector voor films en tv. Ook ontwierp ze decors voor grote evenementen en werkte ze als beeldend kunstenaar. Na een periode als productontwerper met een eigen label, richt ze zich nu volledig op hospitality design. Met haar eigen stijl trekt ze klanten aan en onderscheidt ze zich in de branche, zowel nationaal als internationaal.

Dé hospitality design-trends van 2024

Volgens Ingrid zullen we in het laatste kwartaal van 2024 een combinatie zien van technologische integratie, duurzaamheid en gepersonaliseerde ervaringen. Slimme kamers, milieuvriendelijke materialen en maatwerkontwerpen spelen een belangrijke rol in de gastbeleving. Toch laat Ingrid zich niet leiden door trends: “Ik volg mijn eigen pad en zet vaak al trends voordat ze door anderen worden opgepikt. Het gaat erom authentiek te blijven in je ontwerpen.”
 

Het volgen van een lezing of training

Ingrid biedt verschillende workshops en lezingen aan. Haar lezingen zijn gericht op professionals die hun ontwerpskills willen verbeteren en een nieuwe richting willen inslaan. Ook geeft ze de training ‘Design en Business Mastery’. Hierin helpt Ingrid interieurontwerpers hun creatieve vaardigheden te verfijnen en tegelijkertijd zakelijke strategieën te ontwikkelen zodat ze droomklanten aantrekken, winstgevende projecten realiseren en een succesvolle designstudio opbouwen. Hoewel Ingrid niet bewust bezig is met trends, spelen deze vaak vanzelf een rol in haar werk. In haar lezingen deelt ze haar persoonlijke aanpak, waarbij ze haar visie op design overbrengt zonder zich te richten op wat op dat moment populair is. Ze leert haar publiek hoe ze voorop kunnen lopen in de ontwerpwereld door trouw te blijven aan hun eigen stijl.

Beleving van de gast

Ingrid benadrukt dat interieurontwerp een enorme impact heeft op de beleving van de gast. “Mensen maken 95% van hun keuzes onbewust en een hotel of restaurant wordt vaak gekozen op basis van sfeer. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat klanten terugkomen en bedrijven hun prijzen kunnen verhogen.” Haar ontwerpen, zoals die voor Staatsman en De Librije, tillen de beleving naar een hoger niveau dan haar klanten vaak voor mogelijk houden.

 

Tips & tricks van Ingrid

“Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de lokale cultuur en de verwachtingen van internationale gasten”, zegt Ingrid. Zo maakt ze gebruik van lokale verhalen, kleuren en vormen om de connectie te maken, maar altijd op een manier die ook internationaal aanspreekt. “Te lokaal kan soms juist averechts werken.” Ook is het belangrijk om jezelf continu te blijven ontwikkelen en trouw te blijven aan je eigen stijl. Denk buiten de gebaande paden en blijf creatief in alles wat je doet.

Interieurartikelen bij TICA

Ingrid werkt regelmatig samen met verschillende leveranciers, maar ontwerpt ook graag haar eigen producten. Bij TICA kan ze per stuk inkopen bij meer dan 450 merken. Zo kan Ingrid elk project volledig op maat samenstellen en het unieke karakter van haar klanten versterken. Ben jij benieuwd naar het aanbod? Kom langs in één van onze vestigingen en laat je inspireren door het ruime assortiment aan interieurartikelen bij TICA.

Lees meer…