TICA Trends & Trade - Tips voor het stijlvol inrichten van een open kast - Tips & Advies

5 tips voor het stijlvol inrichten van een wandkast


Sfeer- en stijlvol decoreren

Op Pinterest ziet het er altijd prachtig uit; een vakkenkast of wandplank met precies voldoende, bij elkaar passende, accessoires. Dat wil jij ook! Het presenteren van trendy decoratie op ooghoogte draagt immers bij aan extra winkelverkoop. Hoe pak je dit aan? Te veel spullen wordt rommelig, te weinig is het nét niet. Lees hier de vijf stylingtips van TICA’s stylistenteam.

1. Kleurgebruik

Je wilt natuurlijk dat de accessoires in je wandkast of op je wandplank opvallen maar tegelijkertijd ook matchen met de rest van het interieur. Hierdoor creëer je namelijk eenheid en dat zorgt voor rust. Let dan ook vooral op het kleurgebruik. Ga voor twee of drie basiskleuren (uit de rest van je interieur), die je steeds laat terugkomen. Combineer dit met accentkleuren waardoor de uiteindelijke styling net wat krachtiger wordt.

Extra leuk! Zorg voor een echte eyecatcher door een of meerdere achterwanden van de kast met behang te voorzien. Heb je al ergens anders in de ruimte behang gebruikt? Laat ditzelfde behang dan terugkomen. Ook daarmee creëer je op een subtiele, maar toch goed doordachte manier eenheid in je interieur. Bij TICA kun je voor uniek behang terecht bij Sticky Fingers.

2. Persoonlijke items

Zorg ook voor een persoonlijke touch. Ben je als horecaondernemer geïnspireerd geraakt door invloeden uit Florence? Voeg dan een authentiek Italiaans beeld toe. Heeft jouw klant van je stylingsproject een voorkeur voor bepaalde literatuur. Dan past een luxe boekenstandaard er perfect bij. Make it personal!

3. Mix & match

Met alleen maar fotolijstjes of kandelaren creëer je geen ‘wauw’ effect. Net als het stylistenteam van TICA bij de voorjaarstrend heeft gedaan, kun je diverse materialen en vormen met elkaar combineren. Gedraaide kaarsen staan leuk bij fotolijsten met strakke vormen en zet een organisch bloemenvaasje bovenop een luxe, grote boekenstapel.

 4. Cluster & groepeer

Alle decoratie rechttoe rechtaan neerzetten, is niet echt origineel. Houd het speels! In het ene hoekje zet je iets meer items bij elkaar en in het volgende vak ga je voor wat meer ruimte en rust en plaats je alleen een mooi tafelboek of grote vaas. Bekijk je kast daarna vanaf een afstandje; zo zie je welke accessoires te druk zijn of beter ergens anders kunnen staan.

5. Weg rommel!

Wil je de kast toch ook echt gaan gebruiken om je ‘prulletjes’ in op te bergen? Koop dan een bijpassende mand die precies past in een van de onderste openingen. Weg rommel en het staat ook nog eens leuk! Een mand naast of schuin voor de kast plaatsen, is overigens ook zeker een optie. Bijpassende bloempot ernaast en je creatie is af!

TICA Trends & Trade - Originele Wand- en Muurdecoratie - Tips & Advies - GIF

B2B inkoopplatform TICA Trends & Trade

Nog op zoek naar een kast? Ontdek ons ruime assortiment aan wandkasten, dressoirs, tv-meubelen en vakkenkasten bij TICA Trends & Trade; hét B2B lifestyle inkoopplatform. TICA is zeven dagen per week geopend.

per stuk inkopen
slechts 1 factuur
300+ merken
gemakkelijk bereikbaar
7 dagen per week geopend
Popup Plugin