TICA_Exposant_siddharth imports
TICA_Exposant_siddharth imports

Siddharth 

Leren tassen van restleer

In 2007 werd Siddharth Imports opgericht, een fair trade bedrijf dat zich volledig richt op de import van handgemaakte goederen uit India. Het bedrijf specialiseert zich in damesaccessoires en kunstnijverheid, zoals glaswerk en houtwerk. Dankzij een eigen kantoor in India kan Siddharth Imports nauw samenwerken met lokale producenten om producten op maat te ontwerpen en te laten maken. Elk kwartaal wordt er een nieuwe collectie geïntroduceerd, en voor Europese klanten kunnen producten op basis van hun eigen ontwerpen in India worden geproduceerd.

De leren tassen worden gemaakt van restleer dat overblijft bij de productie van andere leren producten. Dit vakmanschap zorgt niet alleen voor kleurrijke en unieke tassen, maar draagt ook bij aan duurzaamheid door afval te beperken. Daarnaast zijn de glasvazen volledig handgemaakt. Ze worden mondgeblazen, met de hand bewerkt en komen in diverse afwerkingen. Dit ambachtelijke proces, inclusief technieken zoals het dippen en snijden van het glas, maakt elk stuk bijzonder.

Online inkopen?

TICA en Orderchamp werken samen om TICA-members de beste off- en online inkoopervaring te bieden. Koppel je TICA-account, laat je inspireren door het ruime aanbod en koop gemakkelijk online in bij meer dan 7.000 merken!

TICA-member worden Bestel via TICA x Orderchamp