Dé inpaktrends van Cadeau Pakje In

Cadeauverpakkingen maken het geven van cadeaus extra speciaal. Ze zijn er in alle soorten en maten en je kunt eindeloos mixen en matchen. We spraken met Saskia Leemans, de drijvende kracht achter Cadeau Pakje In, om te ontdekken wat de trends voor 2024 zijn en hoe ze die verwerkt in haar workshops en services. Nieuwsgierig hoe je jouw cadeauverpakkingen de perfecte finishing touch kunt geven? Lees dan snel verder!

Het gezicht achter Cadeau Pakje In

Saskia Leemans is een gepassioneerde professional in het verpakken van cadeaus en creëert al jaren de leukste ontwerpen. Ze gelooft sterk in de kracht van een klein gebaar om iemand te verrassen. Haar liefde voor het inpakken begon tijdens haar werk bij een exclusieve parfumerie, waar klantenservice en feestelijke verpakkingen hoog in het vaandel stonden. Door de jaren heen heeft Saskia zich verder ontwikkeld in het vak en vindt ze het belangrijk om anderen te inspireren en te helpen met haar onderneming Cadeau Pakje In. Of het nu gaat om workshops, cursussen of haar inpakservice, Saskia deelt graag haar expertise en passie met anderen.

Dé inpaktrends van 2024

“Duurzaamheid staat centraal als het gaat om de inpaktrends van 2024”, zegt Saskia. Het inpakpapier is tegenwoordig allemaal FSC-gecertificeerd, maar je ziet ook alternatieven van cadeaupapier op de markt komen, denk aan rieten- of graspapier of touw in plaats van lint. Op het gebied van creatie spelen er ook bepaalde trends. Qua kleuren zie je veel pastelkleuren, maar ook printjes van getekende bloemen, botanische prints of plantensoorten terugkomen. Net als in de mode zie je vaak dezelfde kleuren terugkomen.

 

Workshops en services

Saskia richt zich voornamelijk op winkels en bedrijven, waar ze helpt met het aanleren van inpakvaardigheden, maar biedt ook inpakdiensten aan tijdens drukke periodes. In haar workshops benadrukt Saskia het belang van harmonie tussen materialen en design: “Ik kijk wat het papier in combinatie met andere materialen met me doet. Hoe drukker het papier, hoe rustiger ik de verpakking houd zonder te veel decoratie. Natuurlijk ben ik fan van lint, maar dan zal ik altijd een passende combinatie zoeken zodat het elegantie zal uitstralen.” Wil je minder trendgevoelig zijn, kies dan voor effen papier en stem het lint af op de trend van dat moment, dat is makkelijker aan te passen. Benieuwd hoe je dit in de praktijk toepast? Volg de workshop Cadeau inpakken bij TICA!

Impact op de winkelervaring

De impact van de juiste inpakuitstraling is significant voor de winkelervaring, legt Saskia uit: “Klanten worden blij van een mooi ingepakt cadeau. Als de inpakmaterialen dan ook nog in lijn zijn met de uitstraling van je winkel, geloof ik absoluut in de meerwaarde ervan.” Ook is het belangrijk dat diegene achter de toonbank elk gewenst item op een mooie en makkelijke manier kan inpakken zonder onzeker te worden of klungelig over te komen. 

Tips & tricks van Saskia

Wil je een lief gebaar goed beginnen? Door het aanleren en oefenen van snelle en efficiënte methoden, kun je ervoor zorgen dat klanten snel bediend worden zonder in te leveren op kwaliteit. Tegelijkertijd is het toevoegen van een persoonlijke ‘touch’ essentieel om een blijvende indruk achter te laten. “Door aandacht te besteden aan details en de presentatie van het cadeau, kun je een gevoel overbrengen dat de ontvanger zal waarderen”, aldus Saskia.

Inpakartikelen bij TICA

Saskia koopt al haar favoriete inpakartikelen bij TICA in. Ze shopt vooral bij merken als DUX Pachaging, Collectiv Warehouse, Mini Art Products en Only Natural. Ben jij benieuwd naar deze producten en wil je ook jouw inpakassortiment of – service uitbreiden? Kom langs in één van onze vestigingen en laat je inspireren door het ruime assortiment aan inpakartikelen bij TICA.

Lees meer…