5 redenen waarom jouw TICA-jaarabonnement het geld waard is

In deze video vertelt Rogier Uivel waarom inkopen bij TICA voordeliger is dan bij andere groothandelaren. Liever lezen? Onder de video hebben we alle voordelen op een rijtje gezet.

Waarom loont inkopen bij TICA?

1. Flexibiliteit in inkoop 

Op de beurs en bij de meeste groothandelaren zit je vast aan standaardverpakkingseenheden en/of minimale afname, bij TICA koop je per stuk! Je kunt dus precies datgene meenemen wat je nodig hebt en zit je niet met overschotten die later in de uitverkoop moeten. Door per stuk in te kopen, kun je je voorraad exact afstemmen op de vraag van je klanten, waardoor je slim en efficiënt bent met je voorraad.

2. Verbeterde margekansen

Inkopen bij TICA is niet alleen flexibeler, maar ook potentieel voordeliger. Zelfs bij een conservatieve schatting van 10% derving door afprijzingen en seizoensgebonden verkoop, blijft de marge vergelijkbaar met die van groothandels. Bij hogere percentages van derving neemt het voordeel van TICA toe, waardoor je winstpotentieel aanzienlijk wordt verbeterd. Dit betekent dat je meer kunt verdienen voor elke euro die je uitgeeft.

3. Risicovermindering 

Bij TICA verklein je het risico op overstock en dead stock, aangezien je precies kunt inkopen wat je nodig hebt. Dit betekent minder onverkochte voorraad die tegen lagere prijzen moet worden verkocht en daardoor minder verlies aan marge. Door het beheersen van je voorraadrisico’s kun je je bedrijfsresultaten verbeteren en geld besparen.

4. Kostenbewustzijn 

Hoewel de prijzen bij TICA doorgaans ongeveer 10% hoger zijn dan bij groothandels, wordt dit prijsverschil gecompenseerd door de voordelen van flexibiliteit, dynamische keuzes en verbeterde margekansen. Dit betekent dat je, zelfs als je iets meer betaalt per eenheid, uiteindelijk een hogere winst kunt behalen door slimmer in te kopen en je voorraadrisico te minimaliseren.
Kortom, TICA biedt niet alleen financiële voordelen, maar ook operationele flexibiliteit en strategische kansen om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen.

5. Dynamische keuzemogelijkheden

Met ruim 300 merken biedt TICA een diverse en dynamische selectie producten. In drie cash & carry’s van gezamenlijk 55.000 m2 vind je deze merken elk met een eigen shop-in-shop. Met het brede assortiment kun je gemakkelijk inspelen op veranderende trends en de voorkeuren van je klanten. Altijd de nieuwste en meest aantrekkelijke producten afgestemd op jouw klanten, waardoor je winkel in trek blijft en jij je omzet stimuleert.

BONUS – volop inspiratie

Naast de vijf topics die hierboven omschreven staan, helpen we je graag om nog succesvoller te zijn door het delen van trends en kennis. In 2024 kun je bijna elke maand bij TICA terecht voor workshops en seminars. Van praktische hands-on workshops zoals bloemschikken, etaleren en giftwrapping tot kennissessies over marketing-ins en -outs, belastingaangiften, HR- vraagstukken en meer!

Dit zeggen TICA-members en exposanten over ons

Binnenkijken bij - Loco Lama

Lotte – Loco Lama

TICA-member

“We kopen net als veel andere retailers in bij TICA, maar door onze eigen handtekening eraan te geven, lijkt Loco Lama op geen één andere winkel.”

BSIK in de spotlight

Barbara – BSIK

TICA exposant

“Jarengeleden was er bij TICA nog niet veel aandacht voor styling. Er is echt veel veranderd; nu is dat namelijk echt een must! De aankleding van de stand en de presentatie van producten zorgt écht voor meer traffic en omzet.”

Binnenkijken bij Vintage Atelier

Suzan – Vintage Atelier

TICA-member

“Vaak vind ik dan bij TICA weer mooie producten die perfect aansluiten om het plaatje compleet te maken.”

In de spotlight - Kersten

Kersten

TICA exposant

“Wij werken in de shop-in-shop bij TICA Aalsmeer. Dat is erg leuk en interessant omdat we daardoor heel veel contact hebben met klanten.”

Diana – Stoop Furniture

TICA-member

“Het is fijn dat je bij TICA niet in grote getalen hoeft in te kopen. Die flexibiliteit is voor winkeliers ideaal.”

In de spotlight MrsBLOOM

José – MrsBLOOM

TICA exposant

“De shop-in-shops bij TICA Aalsmeer en TICA Venlo zijn al jarenlang (sinds 2013 en 2015) onderdeel van onze vaste B2B-verkooppunten.”

En verder…

Inkoopvoordelen

TICA-members kunnen per stuk inkopen bij 300 merken zonder minimale afname.

PW Markets

Vestigingen

TICA-members hebben toegang tot de verschillende cash & carry’s vestigingen.

tica openingstijden

Openingstijden

Alle vestigingen zijn 7 dagen per week geopend. Bekijk hier de openingstijden.

TICA isnpiratie

Inspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste lifestyletrends, nieuwste woonstijlen en interessante blogs.

Uitgelichte Merken