Update: veiligheid in het magazijn

Beste exposant,

Het is je wellicht al opgevallen dat we bij de vestiging in Aalsmeer – en later ook bij andere vestigingen – zijn begonnen met het verbeteren van de veiligheid in het magazijn. Met dit bericht willen we je informeren over enkele veiligheidsmaatregelen en wat deze voor jou betekenen.

Veilige werkvloer

Volgens de Arbowet heeft iedereen recht op een veilige werkplek. Daarom zijn wij als bedrijf verplicht om veiligheidsregels toe te passen om het risico op gevaarlijke situaties te verminderen. In onze magazijnen is het risico op een gevaarlijke situatie met name groter dan in de winkelomgeving, vanwege het gebruik van gemotoriseerde voertuigen. Veilig naar werk en veilig weer naar huis. Dat is ons motto.

Blauwe zebra’s

TICA is druk bezig het magazijn in Aalsmeer van de nodige veiligheidsmaatregelen te voorzien. Een van deze maatregelen zijn de blauwe loop- en zebrapaden die door het magazijn lopen. Wij vragen je dan ook zoveel mogelijk op de looppaden en zebrapaden te blijven. Op deze manier kunnen voetgangers en machines zich veilig door de expeditie bewegen. Verlaat je een looppad of zebrapad in het magazijn, zorg er dan voor dat je veiligheidsschoenen draagt.

En nu?

We werken er hard aan om de paden af te ronden en ze in al onze vestigingen te implementeren. Voor nu is het belangrijk dat je je bewust bent van deze maatregel, zodat we gezamenlijk de werkvloer zo veilig mogelijk kunnen gebruiken. Zodra alle veiligheidsmaatregelen gereed zijn, laten we dit weten en zullen er ook aanvullende maatregelen aangekondigd worden.

Veilige groeten,

Team Logistiek