tica vestigingen

Belangrijke wijziging in opslagfaciliteiten voor exposanten bij Tica Trends & Trade Aalsmeer

Geachte exposanten van Tica Trends & Trade Aalsmeer,

Wij schrijven u om u op de hoogte te brengen van een belangrijke verandering in onze opslagfaciliteiten die van invloed zal zijn op uw exposantenactiviteiten. Met ingang van 1 augustus 2023 zullen wij in Aalsmeer overstappen van de dag-opslag naar het gebruik van palletstellingen. Als uw goederen zijn geleverd zullen deze op de dag-opslag geplaatst worden. Indien u de goederen niet binnen dezelfde dag verwerkt, zullen deze worden opgeslagen in de palletstelling i.p.v. op de dag-opslag.

Deze overgang is bedoeld om meer operationele rust en overzicht te creëren, waardoor wij uiteindelijk beter in staat zullen zijn om u als exposant van dienst te zijn. Wij willen proactief werken en tijdig faciliteren, zodat u als exposant niet hoeft te wachten. Door het opzetten van deze registratie krijgt logistiek ook meer grip op de operatie en kunnen wij ten alle tijden verantwoorden wat er is opgeslagen. Zo kunnen wij de facturen ook beter verantwoorden.

Om deze nieuwe opslagmethode zorgvuldig te implementeren, starten wij een testfase tot 1 augustus 2023. Gedurende deze testfase kan het voorkomen dat pallets al worden opgeslagen in de palletstelling. Het is belangrijk op te merken dat er tijdens deze testfase nog geen nieuwe tarieven worden doorberekend (tenzij hier reeds andere afspraken over gemaakt zijn).

Het proces in het kort:

Planning:

  • Op termijn willen wij graag vooraf (minimaal dag voor levering) informatie over de te ontvangen levering(en).

Ontvangst dag:

  • Begeleiding en controle levering m.b.t. aantal geleverde colli/pallet en de staat van de levering
  • Opslag op expeditie plein
  • Melding naar exposant(en) service wanneer hier een verzoek voor is.
  • Inslag naar opslag na sluiting expeditie (Openingstijden te vinden op informatiebord)

Ontvangst, inslag en opslag wordt vastgelegd tbv rapportages en facturatie. Opslag is 1 op 1 te koppelen aan een ontvangst. Ook ontvangsten vanuit winkel zullen als ontvangst worden gezien, zoals bijvoorbeeld afvoer stand materiaal of retour goederen. 

Opslag

  • Palletopslag (alleen toegankelijk voor personeel Tica Logistiek) 

Uitslag

  • Aanvraag pallet door exposant met datum en tijd bij voorkeur begin dag.
    Bij de ontvangstdesk ligt een lijst met de opgeslagen pallets waar dit op genoteerd kan worden
  • Uitslag van opslag locatie naar winkelopslag

wijziging in opslagfaciliteiten

  • Inslagtarief            €1,50 per pallet
  • Kleine opslaglocatie 80 x 120 x 100 cm (B x D X H)             €0,18 per dag
  • Grote opslaglocatie 80 x 120 x 200 tot 250 cm (B x D X H)            €0,36 per dag.
  • Uitslagtarief             €1,50 per pallet

Daarnaast willen wij u graag op de hoogte stellen van onze toekomstplannen. Tica Trends & Trade Aalsmeer streeft ernaar over te stappen op een Warehouse Management System (WMS) en deze wijziging is een belangrijke stap in die voorbereiding.

Vanaf 1 augustus 2023 zullen echter nieuwe tarieven van kracht worden:

Wij begrijpen dat deze veranderingen mogelijk vragen kunnen oproepen. Daarom willen wij u verzekeren dat ons team beschikbaar is om al uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen tijdens deze overgang. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via logistiek@tica.nl voor meer informatie of verduidelijking.

Wij waarderen uw samenwerking als exposant bij Tica Trends & Trade. Deze veranderingen zijn bedoeld om onze dienstverlening aan u te verbeteren en uiteindelijk een nog betere ervaring te bieden. Wij kijken uit naar een succesvolle implementatie van de nieuwe opslagfaciliteiten en het voortzetten van onze vruchtbare samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Tica Logistiek Aalsmeer