Korte recap van de exposantenbijeenkomst

Teamwork makes the dream work!

De exposantenavond zit er weer op. We kijken er met een goed gevoel op terug. Het eten was heerlijk, de live Q&A was interessant en we hebben de avond gezellig kunnen afsluiten met een borrel. Fijn dat dit weer kon op deze manier en dat jullie in grote getalen aanwezig waren in Aalsmeer. Dank daarvoor!

Programma
We trapten de bijeenkomst af met de behaalde cijfers van het afgelopen jaar. De verwachting voor 2023 is minimaal een gelijke omzet te behalen als in 2022 per vestiging, de stijging komt voort uit de doelstelling van 10 miljoen omzet via het TICA-Orderchamp platform. In 2022 komen wij volgens de laatste stand 1 tot 2 procent lager uit dan het meest succesvolle jaar ooit in 2021.

Daarna volgde de Q&A met Martijn, Rogier, Hendri en Roy. Veel exposanten hadden vragen over het TICA toelatingsbeleid en de kosten voor de jaarabonnementen. Deze hebben wij niet verdedigd maar we hebben onze statistieken gedeeld m.b.t. TICA-members en hun inkoopgedrag. Hieruit bleek dat de verhoudingen van kopende klanten verdeeld over omzetgroepen een stabiel beeld laat zien over de jaren heen. Vanuit data die dusver beschikbaar is dus geen aanleiding om aan te nemen dat er meer “consumentengedrag “zou zijn. Wel zien wij dat er door het groeiende aantal kopende klanten, van 25.000 in 2016 naar 40.000 in 2022, een andere perceptie is ontstaan t.a.v. van dit beeld.

In 2023 gaan we nog meer data gedreven werken; dit heeft onze focus. Onder andere gaan wij meer info verzamelen van onze Tica-members om zo beter dwarsdoorsnedes te kunnen maken op wederverkopers en professionele eindgebruikers.

Voor iedereen die aanwezig was én voor diegenen die er helaas niet bij konden zijn, hebben wij een aantal actiepunten uitgewerkt naar aanleiding van de Q&A. Deze vind je hieronder kort samengevat.

Actiepunten
+ We gaan TICA-members, die gebruikmaakten van de TICA-app, nogmaals informeren over de uitfaseringsfase van deze app en de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan door TICA x Orderchamp; hier lijkt nog onduidelijkheid over te zijn.

+ We gaan TICA-members data optimaliseren teneinde betere data-analyses te kunnen maken ter onderbouwing van ons beleid.

+Wij gaan de exposantendata aanvullen met functies en rollen zodat de juiste personen onze nieuwsbrieven ontvangen. Hier hebben wij jullie input voor nodig. Binnenkort ontvang je hiervoor wat gerichtere vragen van ons.

+ Wij gaan onderzoeken of we een exposantenplatform moeten lanceren.

+ De periode van de kerstsale lijkt niet handig. Wij gaan voor een eventueel volgende editie kijken naar andere periodes voor Venlo en Aalsmeer.

+ Wij gaan jullie beter meenemen m.b.t. de ontwikkelingen die spelen bij TICA. We willen de belangrijkste updates van verschillende afdelingen met jullie delen in een maandelijkse nieuwsbrief en zullen deze informatie ook via Beeyond delen.

+ De plannen wat betreft de routing delen wij zo snel mogelijk met jullie.

Verder, helaas is er nogal eens sprake van diefstal. Middels productfoto’s bij de kassa kunnen we dit wellicht al meteen wat meer tackelen. Hiervoor hebben we jullie nodig. Foto’s kunnen aangeleverd worden bij team data via:data@tica.nl. Productfoto’s dienen de barcode of uw artikelnummer als naam te hebben, zodat we de foto’s kunnen matchen per artikel.

Heb je een vraag of wil je graag nog wat met ons delen, kun je altijd bij ons langslopen of contact met ons opnemen via de mail of telefoon.

Mocht je hem gemist hebben tijdens de exposantenavond, in de bijlage vind je de contentkalender van TICA voor 2023. Heb je vragen of zou je ergens op willen aanhaken? Neem dan zeker contact op met team marketing.

Rest ons niets jou hele fijne feestdagen te wensen en een goede jaarwisseling. Op naar weer een fijne samenwerking in 2023!