Piepschuim verpakkingsmaterialen verminderen

Piepschuim. Oók jij gebruikt het misschien wel als verpakkingsmateriaal. Makkelijk in gebruik en vaak ingezet als verpakkingsmateriaal. Ondanks dat het materiaal weliswaar te recyclen is, blijft het tegelijkertijd een grote bron van rest- en zwerfafval en is het slecht voor het milieu. Daarom vragen we je aandacht voor het volgende.

Wet- en regelgeving

TICA moet voldoen aan wet- regelgeving op het gebied van het verkleinen van de milieu footprint, maar wet- regelgeving is slechts één middel om dingen te veranderen. Het is onze eigen verantwoordelijkheid om de bedrijfsvoering van TICA hierop aan te passen. Daarnaast doen wij een beroep op alle exposanten bij TICA om ditzelfde te doen. Het is onze gezamenlijke taak om het milieu te ontlasten, nu en in de toekomst.

Duurzamere alternatieven

Piepschuim is gemakkelijk te vervangen voor andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan papieren verpakkingen, biologisch afbreekbare verpakkingen en herbruikbare verpakkingen. Gelukkig gebeurt dit ook al steeds vaker; als verpakkingsmateriaal zien we steeds vaker karton of plastic luchtzakjes. Materialen die veel beter te recyclen zijn én veel minder nadelig van invloed zijn op het milieu.

Wat betekent dit voor mij?

Door dit topic bij jou als exposant onder de aandacht te brengen zetten we een eerste stap in het overwegen van en nadenken over duurzamere vormen verpakkingsmaterialen. Op langere termijn streeft de afdeling Logistiek ernaar dat de meeste exposanten geïnspireerd zijn door en óók de stap zetten naar duurzamere verpakkingsmaterialen. Uiteindelijk zal TICA stoppen met de verwerking van piepschuim of deze verwerking onaantrekkelijk maken.

Heb je hier vragen over? Mail naar hendrivantende@tica.nl.